Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

η συμβουλή μας


αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε λάστιχο
για το πότισμα και για το πλύσιμο
του πεζοδρομίου ή του αυτοκινήτου

αρι8μίες...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα είναι ότι γίνεται νύχτα.
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε παρακάτω μερικά αριθμητικά δεδομένα:
"Η ιταλική εταιρία Valerio Maioli Spa έχει αναλάβει την κατασκευή του φωτιστικού συστήματος το οποίο παρέχει τέσσερις φορές υψηλότερη φωτεινότητα από αυτήν των κανονικών σταδίων, παράγοντας 3.000 lux. Οι στύλοι φωτισμού είναι τοποθετημένοι από την μια πλευρά της πίστας μονάχα, για να μην αποπροσανατολίζονται οι πιλότοι ακόμα και στην περίπτωση ενός τετ-α-κέ, ενώ οι περιοχές διαφυγής δεν είναι το ίδιο φωτεινές (1.000 lux πιο σκοτεινές). Η πίστα παρουσιάζει 1.602 ξεχωριστά σχεδιασμένους (για να καλύπτουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου σημείου) προβολείς (ισχύος 2.000 Watt), 1.485 στην πίστα και 117 σε τούνελ, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους 4 μέτρα και λειτουργούν σε θερμοκρασία 4.200 βαθμών K, για «θερμό» φως. Η πίστα περιβάλλεται από 240 ατσάλινους πυλώνες (με σκελετό από τσιμέντο), ύψους 8-12 μ. οι οποίοι υποστηρίζουν τέσσερις προβολείς ο καθένας. Οι πυλώνες απέχουν 32 μέτρα μεταξύ τους και ενώνονται με αλουμινένιες δοκούς (συνολικού μήκους 6.282 μ.), που φέρουν τους προβολείς. Ολόκληρο το σύστημα φωτισμού έχει ισχύ 3.180.000 Watt και ηλεκτροδοτείται από καλώδια συνολικού μήκους 108.423 μ. Το ρεύμα για την τροφοδότηση του συστήματος φωτισμού παράγεται από 12 διπλές γεννήτριες που βρίσκονται σε ηχομονωμένο και προστατευόμενο χώρο για την αποφυγή σαμποτάζ, ενώ όλες οι πληροφορίες λειτουργίας του μεταδίδονται μέσω οπτικών ινών μήκους 26.283 μ. Οι γειτονικοί προβολείς δεν ηλεκτροδοτούνται από την ίδια πηγή ισχύος, έτσι ώστε, σε περίπτωση αστοχίας κάποιας γεννήτριας οι πιλότοι να μην αντιληφθούν μεγάλη διαφορά. Παρά τον εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, ο φωτισμός δεν είναι απόλυτα ομοιόμορφος σε όλο το μήκος της πίστας και υπάρχουν μερικά πιο σκοτεινά σημεία, όπως για παράδειγμα στη στροφή 5."
πηγή: www.rally.gr

Η ρύπανση των θαλασσίων οικοσυστημάτων από τα αποτσίγαρα...

Η ρύπανση των θαλασσίων οικοσυστημάτων από τα αποτσίγαρα – Η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους και οι μη αναμενόμενες (;) συνέπειες

του Γιάννη Κουτελίδα - 18/08/2009

Η καθημερινή ρίψη εκατομμυρίων τσιγάρων αποτελεί μια συνήθεια που προκαλεί αλόγιστη ρύπανση στο περιβάλλον και πολυάριθμες καταστρεπτικές συνέπειες για τη θαλάσσια και χερσαία πανίδα. Η πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα, έχει ήδη διογκώσει το πρόβλημα, καθώς η παντελής απουσία ενημέρωσης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προληπτικών μέτρων έχουν μετατρέψει θάλασσες, παραλίες, δάση και δρόμους σε ένα απέραντο σταχτοδοχείο.

Ιδιαίτερα τα επιβατηγά πλοία αποτελούν το τελευταίο διάστημα σημαντική πηγή ρύπανσης των θαλασσών. Μία προσεκτική ματιά στα καταστρώματα των πλοίων αρκεί για να δει κανείς την περισσή ευκολία και φυσικότητα με την οποία ρίπτονται τα αποτσίγαρα στο πέλαγος.

Τα απορρίμματα που σχετίζονται με το κάπνισμα ολοένα και αυξάνονται, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι γόπες πλέον αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό από τα σκουπίδια στις παραλίες.
Εκτιμάται ότι παγκοσμίως 4.5 τρισεκατομμύρια γόπες τσιγάρων εισέρχονται στο περιβάλλον κάθε χρόνο και σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση αυτού του αριθμού έχουν οι θαμώνες των παραλιών.

Tα αποτσίγαρα, δυστυχώς αποτελούν ακούσια τροφή για μεγάλο μέρος της θαλάσσιας πανίδας (φάλαινες, δελφίνια, ψάρια, θαλασσοπούλια και χελώνες). Οποιαδήποτε κατάποση μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη αίσθηση κορεσμού της πείνας - με αποτέλεσμα το ζώο να λιμοκτονήσει - σε τραυματισμό του στόματος, του οισοφάγου και του στομαχιού ακόμα και σε κλείσιμο του οισοφάγου ή ολόκληρου του πεπτικού συστήματος.

Άπαξ και εισέλθει το φίλτρο του τσιγάρου στον οργανισμό του ζώου, οι υπάρχουσες τοξίνες εκχύνονται στο αίμα και ερεθίζουν το πεπτικό του σύστημα. Συγκεκριμένα, και σε αντίθεση με το χαρτί και τον καπνό που βιοδιασπώνται, το φίλτρο αποτελείται από 95% συνθετικό πολυμερές οξικής κυτταρίνης, ουσία δηλαδή που διασπάται με πολύ αργούς ρυθμούς και έτσι επιβαρύνει το περιβάλλον για μακρύ χρονικό διάστημα. Ένα αποτσίγαρο μπορεί να χρειαστεί και 5 χρόνια για να διασπαστεί σε θαλασσινό νερό, ενώ παράλληλα εκχύνει στο περιβάλλον δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όπως κάδμιο, αρσενικό και μόλυβδο.

Εάν η κατάποση προκαλέσει το θάνατο του ζώου, λόγω της μη βιοαποσυντιθέμενης φύσης των αποτσίγαρων, αυτά απελευθερώνονται εκ νέου στο περιβάλλον και καταναλώνονται από άλλα ζώα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο εμφανές στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό των καπνιστών είναι τεράστιο. Η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό, πως το 42% των Ελλήνων άνω των 14 ετών είναι συστηματικοί καπνιστές, νούμερο το οποίο είναι το υψηλότερο σε σχέση με τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε, ο μέσος Έλληνας καπνίζει 16 τσιγάρα ημερησίως, δηλαδή 3.900.000 Έλληνες καπνιστές υπολογίζεται ότι παράγουν 62.000.000 αποτσίγαρα σε καθημερινή βάση, τα οποία ρίπτονται κατά ένα μέρος στο περιβάλλον.
Τα σκουπίδια που σχετίζονται με το κάπνισμα, αντιστοιχούν στο 45% επί του συνόλου των θαλασσίων απορριμμάτων για την περίοδο 2002-2006, για την Ελλάδα. Αυτό το ποσοστό για τη Μεσόγειο είναι αισθητά υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (28%), γεγονός που συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Αρχιπελάγους για τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν σε παραλίες της Αττικής και της Ικαρίας. Ρεκόρ αποτέλεσε ο αριθμός των αποτσίγαρων που βρέθηκε στην παραλία Θέρμα της Ικαρίας, ο οποίος αντιστοιχεί σε 78 αποτσίγαρα ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι χημικές ουσίες που εκχύνονται από τα αποτσίγαρα είναι τοξικές για τη θαλάσσια πανίδα, ενώ το εύρος ρύπανσης που προκαλεί ένα αποτσίγαρο εκτιμάται σε αναλογία 1 (αποτσίγαρο) ανά 40 λίτρα νερού. Αυτό σημαίνει πως τα αποτσίγαρα που βρίσκονται σε ένα μόλις τετραγωνικό μέτρο στην παραλία Θέρμα, είναι ικανά να ρυπάνουν περίπου 3120 λίτρα θαλασσινού νερού.

Τα απορρίμματα στις παραλίες δεν αποδεικνύονται μόνο θανατηφόρα για τα θαλάσσια είδη, αλλά αποτελούν επίσης αντιαισθητικό θέαμα για τους τουρίστες και τους ντόπιους. Αυτό το γεγονός έχει και παράπλευρες συνέπειες, για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς αποθαρρύνεται η πλειονότητα των τουριστών να επισκεφθεί μία βρώμικη παραλία.

Σε κάθε περίπτωση λύσεις υπάρχουν και δεν εντοπίζονται στην ενεργοποίηση τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας για ενδεχόμενες καταγγελίες, ούτε σε παρεμφερή μέτρα που θάλπουν τον χαφιεδισμό. Απαιτείται αυξημένη ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του συγκεκριμένου είδους ρύπανσης και αλλαγή νοοτροπίας του νεοέλληνα πολίτη. Για το πρώτο μπορούμε να συνδράμουμε καίρια. Για το δεύτερο, η καθημερινότητα που βιώνουμε κάνει το καράβι της αισιοδοξίας μας να πλέει με άπνοια.

Σε κάθε περίπτωση, μικρές πράξεις, που στο εξωτερικό θεωρούνται αυτονόητες και αποτελούν κοινό τόπο, όπως περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων σε παραλίες, σε κεντρικά σημεία και τουριστικές περιοχές, καθώς και ατομικά σταχτοδοχεία μπορούν να βοηθήσουν.


πηγή:
www.archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/994/xmview/2/Default.aspx

Αντίο orthografi@

Ανησυχητικά μεγαλώνει το ποσοστό μαθητών που χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «γκρίκλις», δηλαδή τη γραφή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες, ως τρόπο έκφρασης, κυρίως μέσω του Διαδικτύου και μηνυμάτων που ανταλλάσσουν μέσω κινητών τηλεφώνων αναφέρει σε άρθρο της η Ελευθεροτυπία (8/9/2009). «Το γεγονός επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική τους ικανότητα», προειδοποιούν ειδικοί.

Σχετική έρευνα έκανε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πέρυσι σε μαθητές όλων των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία της Κοζάνης. Το συμπέρασμα; Η διαδεδομένη χρήση των «γκρίκλις», που ξεκινά από το Δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.

Τα μαθητικά λάθη λόγω «γκρίκλις» αφορούν κυρίως στην παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης! Ακόμη, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε λέξεις, προβλήματα στους φθόγγους και σύντμηση λέξεων, όπως «tespa» αντί «τέλος πάντων», «tpt» αντί για «τίποτα», «dld» αντί για «δηλαδή» και πολλά άλλα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι «γκρίκλις» χρησιμοποιεί το 77,4% των μαθητών, ενώ 19% των μαθητών της Α' και το 51,6% της Β' τάξης του Γυμνασίου ανέφερε ότι τα χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τα παιδιά είπαν ακόμη ότι εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και διάφορα φόρουμ του διαδικτύου, χρησιμοποιούν «γκρίκλις» και σε χειρόγραφα, όπως προσωπικές σημειώσεις και σημειώματα. Οπως εξήγησαν, πρόκειται για τακτική που οφείλεται σε συνήθεια (83,9%), για εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), είναι απλώς βολικό (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%), αλλά γίνεται και λόγω μόδας (33,9%).

Από την άλλη πλευρά το 64,3% των φιλολόγων θεωρεί τα «γκρίκλις» απειλή για την ελληνική γλώσσα, ενώ 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις.

πηγή:
www.e-paideia.net/news/article.asp?lngEntityID=63779&lngDtrID=102

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

"Ελπίδα 2009"

Στην 3η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών "Ελπίδα 2009", που πραγματοποιήθηκε στον Κίσσαβο και στον Όλυμπο, από 12 έως 23 Αυγούστου 2009, συμμετείχαν 77 ανιχνευτές και βαθμοφόροι από Κοινότητες και Συστήματα της Περιφέρειάς μας:
1ο Σ. Ν/Π Δραπετσώνας
1ο Σ. Ν/Π Καλαμακίου
1ο Σ. Π. Καλλιθέας
1ο Σ. Ν/Π Νίκαιας
1ο Σ. Ν/Π Παλ. Φαλήρου
1ο Σ. Ν/Π Πειραιά
2ο Σ. Π. Καλλιθέας
2ο Σ. Α/Π Νίκαιας
3ο Σ. Π. Καλλιθέας
3ο Σ. Ν/Π Κορυδαλλού
3ο Σ. Ν/Π Ν. Φαλήρου
3ο Σ. Ν/Π Σαλαμίνας
5ο Σ. Ν/Π Πειραιά
6ο Σ. Ν/Π Καλλιθέας
7ο Σ. Π. Νίκαιας
8ο Σ. Π. Κορυδαλλού
9ο Σ. Α/Π Νίκαιας
9ο Σ. Ν/Π Πειραιά

απολογισμός 2008-2009

1. Διήμερο Κοινοτήτων 15 – 16 Νοεμβρίου 2008 στο Παρνασσό (Άμφισσα & Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας «vagonetto»)
2. Ανιχνευτικά εργαστήρια που έγιναν και υποστήριξε ο Κλάδος:
- 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Νέου Φαλήρου (Αλεξίπτωτο Πλαγιάς)
- 5η Κοινότητα Ανιχνευτών Πειραιά (Ψηφιακή Επεξεργασία video με η/υ)
- 1η & 3η Κοινότητα Ανιχνευτών Σαλαμίνας (Α’ Βοήθειες)
3. Συναντήσεις βαθμοφόρων του Κλάδου για συζήτηση και προγραμματισμό δραστηριοτήτων:
- 11/09/2008
- 14/05/2009
4. «Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης», 4 & 5 Οκτωβρίου 2008 στο Λαύριο
5. 3η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών Ελπίδα 2009 Κίσσαβος – Όλυμπος, 12 έως 23 Αυγούστου 2009. Συμμετείχαν 56 Ανιχνευτές και 21 Βαθμοφόροι. Δεύτερη Περιφέρεια πανελληνίως σε συμμετοχές.
6. Χειμερινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου:
- 5η Κοινότητα Ανιχνευτών Πειραιά (Λούσιος – Νέδα)
- 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Νίκαιας (Έδεσσα)
7. Καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου:
- 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Παλ. Φαλήρου (Ξάνθη – Κομοτηνή –

Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη)
- 5η Κοινότητα Ανιχνευτών Πειραιά (Κέρκυρα)
8. Προγράμματα Κοινοτήτων (ελάχιστες κοινότητες στέλνουν...)
9. Συνέχεια της ηλεκτρονικής έκδοσης «είμαστε στον αέρα...», σε μορφή ιστολογίου (blog): http://anixneutessaronikou.blogspot.com

"εκδρομή - εξερεύνηση δάφνης 2009"

Συνάντηση
για την προετοιμασία της
"Εκδρομής - Εξερεύνησης Δάφνης"
την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:30
στο "flocafe" στη Μαρίνα Ζέας

52ο Ετήσιο Συνέδριο Προγραμματισμού Π.Ε. Σαρωνικού

Το 52ο Ετήσιο Συνέδριο Προγραμματισμού της Π.Ε. Σαρωνικού, έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου 2009, στο Δημαρχείο της Νίκαιας.
Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων ο απολογισμός του κλάδου για το 2008 - 2009 και οι αποφάσεις της συνάντησης προγραμματισμού του κλάδου για το 2009 - 2010.
Παρόντες, ήταν βαθμοφόροι από τις Κοινότητες:
1η Κ.Α. Καλλιθέας
1η Κ.Α. Καλαμακίου
1η Κ.Α. Πειραιά
1η Κ.Α. Σαλαμίνας
2η Κ.Α. Νίκαιας
Κ.Α. Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού &
Κλ.Ανιχν. Τ.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

συνάντηση προγραμματισμού, αποφάσεις κλάδου...

Προγραμματισμός 2009 – 2010

1. «Εκδρομή – Εξερεύνηση Δάφνης»: 24 & 25 Οκτωβρίου 2009.
(συνάντηση για την οργάνωση στις 24/9 στις 20:30 στο “flocafe” στη Μαρίνα Ζέα
ς).


2. Διήμερο Κλάδου στη Νεμέα με θέμα: «Αγροτουρισμός και Οινοποΐα»: 21 & 22 Νοεμβρίου 2009.
Ομάδα Εργασίας: Κ. Σταυρουλάκη, Δ. Αναγνώστου & Ν. Ευφραιμίδη.


3. Ανιχνευτικό Εργαστήρι «Ναυτοπροσκοπισμός και Προοπτικές του»: 27 & 28 Μαρτίου 2010.


4. Ναυτοπροσκοπικό Πρωινό: 27 Ιουνίου ή 4 Ιουλίου 2010, ανάλογα το πρόγραμμα εξετάσεων των σχολείων.


5. Προγράμματα Κοινοτήτων, κοινοποίηση στον κλάδο.


6. Σχεδόν καθημερινή ενημέρωση του ιστολογίου (blog), με νέα του κλάδου, ενδιαφέροντα θέματα και άλλα πολλά: http://anixneutessaronikou.blogspot.com

συνάντηση προγραμματισμού, κλάδου 14/09/2009

Η συνάντηση του Κλάδου έγινε κανονικά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009, στην αίθουσα της Περιφέρειας, στις 20:00.
Συζητήθηκε ο απολογισμός της χρονιάς 2008 - 2009 και οι δράσεις για την χρονιά 2009 - 2010.
- Παρόντες βαθμοφόροι ήταν, από τις Κοινότητες:
1η Παλ. Φαλήρου, 1η Καλλιθέας, 3η Καλλιθέας, 1η Νέου Φαλήρου, 3η Νέου Φαλήρου, 1η Πειραιά, 1η Δραπετσώνας, Κοινότητα Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού (1η,3η & 7η), 8η Νίκαιας και ο Περιφερειακός.
- Ειδοποίησαν ότι δεν θα έρθουν, από τις Κοινότητες:
2η Καλλιθέας, 6η Καλλιθέας, 1η Καλαμακίου και 1η Σαλαμίνας.
- Δεν ήρθαν και δεν ειδοποίησαν, από τις Κοινότητες:
2η Μοσχάτου, 2η Νέου Φαλήρου, 5η Πειραιά, 9η Πειραιά, 2η Νίκαιας, 4η Νίκαιας, 9η Νίκαιας και 3η Σαλαμίνας.

Ραντεβού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο Συνέδριο της Περιφέρειας, στις 9:00...

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

συνάντηση κλάδου

Συνάντηση Προγραμματισμού του Κλάδου,
σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:00,
στην αίθουσα της Περιφέρειας μας...

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

σχολική χρονιά 2009-2010

Καλή Χρονιά!!!
Καλή Πρόοδο!!!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

εν λευκώ...

Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος

Λέει ένα παλαιό μαγικό ρητό: όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, εμφανίζεται ο δάσκαλος. Μ’ αυτή τη σκέψη πολλοί άνθρωποι προετοιμάζονται όλη τους τη ζωή για μια τέτοια συνάντηση. Όταν βρίσκουν τον δάσκαλο, παραδίδονται ολόψυχα - για μέρες, μήνες ή για χρόνια. Για να ανακαλύψουν στο τέλος ότι ο δάσκαλος δεν είναι ο τέλειος άνθρωπος που νόμιζαν - αλλά ένας άνθρωπος σαν τους άλλους που ο μοναδικός ρόλος του είναι να μοιραστεί ότι έμαθε. Αντιμέτωπος μ’ έναν άνθρωπο με δικά του ελαττώματα, ο μαθητής αισθάνεται προδομένος. Ακολουθεί η απελπισία και η επιθυμία να εγκαταλείψει την αναζήτηση - αν και πράγματι έτσι λειτουργεί η αναζήτηση, είναι ακριβώς η αλλαγή δασκάλων που μας αφήνει την ελευθερία να δημιουργήσουμε τον δικό μας δρόμο.
Ο Εντενίλτον Λαμπιάο μας έδωσε μια πολύ καλύτερη παραλλαγή εκείνου του μαγικού ρητού: όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος αποσύρεται.

Paulo Coelho
"Πρέπει να μάθουμε να μην περιμένουμε
να εμπνευστούμε
για να ξεκινήσουμε κάτι.
Η δράση πάντα προκαλεί την έμπνευση,
ενώ σπανίως συμβαίνει το αντίθετο."
Φρανκ Τίμπολτ
3η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών "ΕΛΠΙΔΑ 2009" Κίσσαβος - Όλυμπος