Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

εντυπώσεις από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Βαθμοφόρων Κοινοτήτων Ανιχνευτών

η Ναταλία γράφει...

Πού ακούστηκε ? Πρωτοφανές !!! Ανιχνευτές να παίζουν ? Και όμως αν ήσασταν από μία μεριά στον Παρνασσό θα διαπιστώνατε εν ιδίοις όμασοι πως μπορεί και να συμβεί.
Τι και αν ήταν βαθμοφόροι Κοινοτήτων και όχι ανιχνευτές. Συνέβη.....

100 και πλέον βαθμοφόροι από Κοινότητες Ανιχνευτών καθώς και αρχηγοί και υπαρχηγοί συστημάτων βρέθηκαν στην Περδικόβρυση του Παρνασσού στις 24-25 Μαΐου για την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Βαθμοφόρων Κοινοτήτων Ανιχνευτών.


Η εκπροσώπηση των περιοχών ήταν ικανοποιητική, σχεδόν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας κατέφθασαν βαθμοφόροι. Από Κρήτη, Κέρκυρα, Πάτρα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, τι να πρωτοθυμηθώ.

Αφού λοιπόν έγινε ο κατάλληλος χωρισμός σε Κοινότητες, το πρόγραμμα ξεκίνησε. Τα συμπεριλάμβανε όλα. Extreme sports, παιχνίδια ικανοτήτων, γλέντι, συζητήσεις, προβληματισμούς.

Το Σάββατο το πρωί ήταν η στιγμή να δείξουμε τι άξιοι βαθμοφόροι Κοινοτήτων είμαστε. Αναρρίχηση σε δέντρα, περάσματα από γέφυρες της μαϊμούς και ιστούς αράχνης, ραπέλ, αγώνες με αμαξίδια, ότι αρέσει και στα καμάρια μας. Και φυσικά φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Σάββατο απόγευμα παιχνίδια ικανοτήτων και διασκέδασης. Τι έβλεπες βαθμοφόρους τι λυκόπουλα δε θα καταλάβαινες διαφορά. Τόση η ζωντάνια και το κέφι. Όλες οι Κοινότητες – οι μπλε, οι πράσινοι, οι πορτοκαλί, οι κίτρινοι – είχαν γίνει μια παρέα και έπαιζαν με την ψυχή τους.

Έφτασε λοιπόν και το βραδάκι όπου το «Κουτούκι» του Κλάδου στημένο εξαιρετικά από τον όμιλο εργασίας μας περίμενε για να φάμε, να πιούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε. Υπό τους ρυθμούς λοιπόν της Eurovision και του άγχους για την απόδοση της Καλομοίρας, πραγματοποιήθηκε και η δική μας Eurovision, η Περδικοvision. Η Περιφέρειά μας μπορεί να νιώθει πραγματικά υπερήφανη αφού σε αυτόν τον διαγωνισμό karaoke, με ομολογουμένως πολύ δυνατούς αντιπάλους, δύο βαθμοφόροι της ( η αρχηγός Κοινότητας Δραπετσώνας και η υπαρχηγός συστήματος/αρχηγός ομάδας) κατέλαβαν την τρίτη θέση. Φάνηκε και από τα αποτελέσματα της Eurovision πως όλα τα λαμπερά αστέρια εκείνη τη βραδιά θα έπρεπε να αρκεστούν στην τρίτη θέση.

Το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ χορό αν και κάποιοι κουρασμένοι και από το πολύωρο ταξίδι κατέληξαν πολύ γρήγορα στις σκηνές τους.

Κυριακή πρωί λοιπόν και συνέχεια του προγράμματος. Αφού έγιναν τα απαραίτητα Τυπικά Έναρξης, μαζευτήκαμε όλες οι Κοινότητες μαζί προκειμένου να θέσουμε απορίες, νέες προτάσεις και ιδέες σχετικά με την παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη μέρα από την Ομάδα Εργασίας του Κλάδου σχετικά με την Πρόοδο στην Κοινότητα Ανιχνευτών.

Προβληματισμοί, ανησυχίες, ιδέες τέθηκαν στο «τραπέζι» αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως με το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει στον Κλάδο το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και ελπιδοφόρο. Η ώρα περνούσε και η τόσο εποικοδομητική μας συζήτηση έφτανε στο τέλος της. Το ραντεβού δόθηκε για το Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου όπου, σε συνέχεια των εργασιών που θα έχουν προηγηθεί ανά Περιφέρειες, θα καταλήξουμε σε μία βελτιωμένη Πρόοδο για τους ανιχνευτές μας που θα λαμβάνει υπόψη τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας και τις όποιες αλλαγές έχουν προκύψει, τις ιδιαιτερότητες της εποχής και που θα δίνει τη δυνατότητα στους ανιχνευτές να αναπτύσσουν και να καλλιεργούν συνέχεια τον εαυτό τους, γνωρίζοντας τα όρια τους ώστε να τα ξεπερνούν και να γίνονται διαρκώς καλύτεροι.

Με αυτό το ραντεβού λοιπόν σε ισχύ δόθηκε και το επόμενο μας ραντεβού:
αυτό της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης γιατί δεν μπορούμε και να σας το κρύψουμε άλλωστε, όσοι δεν ήρθατε..... χάσατε!!!

Εις το επανιδείν................

κείμενο: Ναταλία Ευφραιμίδη, Α.Κ.Α. 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: