Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

διήμερο κλάδου...

"Αμπέλου Δρόμοι"

Το Σάββατο το πρωί, 21 Νοεμβρίου 2009, μας βρίσκει στο Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας) να περιμένουμε τα πούλμαν.
Η δράση μας ξεκινάει στις 8:30 όταν τα πούλμαν παίρνουν τον δρόμο για τη Νεμέα...
Στάση στον Ισθμό για δεκατιανό...
Άφιξη στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νεμέας. Ένας πολύ μεγάλος χώρος στην είσοδο του σχολείου μας περιμένει.
Τυπικά Έναρξης.
Το μόνο σίγουρο ότι στη Νεμέα ακούστηκε πολύ δυνατά η κραυγή της Περιφέρειας Σαρωνικού!!!
Οι 13 Κοινότητες που συμμετέχουν, χωριζόμαστε σε 3 μεγάλες για γνωριμία, για παιχνίδια και έρευνα.
Στη συνέχεια επίσκεψη σε 3 οινοποιεία: "Σεμέλη", "Κτήμα Παλυβού" και "Κτήμα Ρεπάνη"!!!
Μαγεμένοι από την ξενάγηση στους χώρους και τις πληροφορίες και γνώσεις που παίρνουμε, επιστρέφουμε στο σχολείο για το μεσημεριανό μας φαγητό και την τακτοποίησή μας στο χώρο.
Το απόγευμα προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε και εμείς τους Άθλους του Ηρακλή!!!
Το βραδάκι, μας βρίσκει στο προαύλιο του σχολείου να μαγειρεύουμε το δείπνο μας (κιμάς με πιπεριές - ρύζι - πίτες - γιαούρτι). Στο μενού υπάρχει και γλυκό που φτιάχνουμε μόνοι μας!!!
Για καλή χώνεψη έχουμε τις παρουσιάσεις της κάθε μία από τις τρεις Κοινότητες, για το τι μάθαμε και είδαμε στα 3 οινοποιεία, το πρωί. Και σαν επίλογο της βραδιάς, καλλιτεχνική αναπαράσταση των Άθλων του Ηρακλή!!!
Το πρωί μας βρίσκει λίγο παγωμένους από την υγρασία που έχει, αλλά με ένα καλό πρωινό η μέρα μας ξεκινάει όμορφα...
Ανάβαση στο μισογκρεμισμένο μοναστήρι της Παναγιάς της Πέτρας. Θαυμάζουμε τη θέα από ψηλά και την πρωινή ομίχλη που χάνεται...
Τακτοποιούμε τον χώρο για να τον αφήσουμε όπως τον βρήκαμε και αναχωρούμε για την ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή της Νεμέας. Αρχικά επισκεφτήκαμε το Μουσείο και τον Ναό του Διός με τα βοηθητικά κτίσματα του σταδίου (λουτρά κ.λ.π.) και στη συνέχεια το Αρχαίο Στάδιο, όπου γίνονταν κάθε δύο χρόνια τα Νέμεα (πανελλήνιοι αγώνες ενδιάμεσα και την χρονιά των ολυμπιακών αγώνων).

Μεσημεριανό στη σκιά των ελιών έξω από το Αρχαίο Στάδιο και αναχώρηση με μία μικρή στάση στον Ισθμό και τελικό προορισμό το Σ.Ε.Φ.
Οι Κοινότητες που συμμετείχαν ήταν:
1η Κ.Α Δραπετσώνας, 1η Κ.Α. Καλαμακίου, 1η Κ.Α. Νέου Φαλήρου, 1η Κ.Α. Παλαιού Φαλήρου, 1η Κ.Α. Πειραιά, 3η Κ.Α. Καλλιθέας, 3η Κ.Α. Νέου Φαλήρου, 5η Κ.Α. Πειραιά, 6η Κ.Α. Καλλιθέας, 8η Κ.Α. Κορυδαλλού, 9η Κ.Α. Νίκαιας, 9η Κ.Α. Πειραιά, Κ.Α. Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: