Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

η συμβουλή μας

Σε κάθε στάση μεγαλύτερη από 1 λεπτό,
σβήνετε τον κινητήρα.
Αφήστε το περιβάλλον ν' αναπνεύσει!!!

αρι8μίες...

το 98% των γυάλινων χρηστικών αντικειμένων στη Δανία επιστρέφονται από τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ για να επαναχρησιμοποιηθούν.

6.500 τόνοι σκουπιδιών παράγονται καθημερινά μόνο στην Αττική.

πηγή: FAQ Νο 77 - 19 Νοεμβρίου 2009

παράξενα και όμως αληθινά

Οι αστακοί είναι γαλαζοαίματοι.

πηγή: www.in2life.gr

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Από το θρανίο στο... υπουργείο

H 18χρονη Αναστασία Κορέντη, «πρώτη των πρώτων» στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις και σήμερα φοιτήτρια στο ΕΜΠ, προ ημερών βραβεύθηκε για την πρωτιά της και το... έπαθλο ήταν μία θέση στο Ινστιτούτο Νεολαίας της Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Όπως αναφέρει το ΄Εθνος (21.02.2010), το κορίτσι από τον Βόλο Μαγνησίας που έγραψε 20 (!) και στα έξι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (συγκεντρώνοντας 19.960 μόρια), κατάφερε να περάσει πάνω από το νήμα της «αφρόκρεμας των αριστούχων» σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας μια δημόσια θέση που για πρώτη φορά δίδεται σε φοιτητή...

το πλήρες κείμενο στο:
www.e-paideia.net/news/article.asp?lngEntityID=64956&lngDtrID=102

δράσεις... δράσεις...

Οι φωτό είναι απο δράσεις που έχουν γίνει απο Σεπτέμβρη μέχρι και τη χειμερινή (Μουσείο Ακρόπολης-Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο στη Σαλαμίνα-Μονοήμερο στα Κανάκια-Χειμερινή δράση στα Καλάβρυτα).
Ευχαριστούμε Λίτσα (Λ. Λιούλη Α.Κ.Α. 1ου Σ. Ν/Π Σαλαμίνας) για τις όμορφες φωτογραφίες!!!

Σχολή Μεγάλων Δράσεων...

11η Σχολή Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου Ανιχνευτών
30 Απριλίου με 3 Μαΐου 2010, στο ΠΥ-ΒΑ &
12 με 16 Μαΐου 2010, στο όρος Βαρδούσια
Ανακ. Νο 27, 1 Μαρτίου 2010
Τέλος δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"θα γίνει της Π.Α.Π.Ε...."

26η Π.Α.Π.Ε. στην Θεσσαλονίκη 8 με 10 Απριλίου 2010...
Θα συμμετάσχουν:
> 3η Κοινότητα Ανιχνευτών Νέου Φαλήρου με την ταινία "Ανιχνευτής 101%" και έρευνα "Λατινοευρωπαϊκοί Χοροί"
> 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Νέου Φαλήρου (περιμένουμε τις λεπτομέρειες...)
> 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Παλαιού Φαλήρου (περιμένουμε τις λεπτομέρειες...)
> Κοινότητα Ανιχνευτών Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού (περιμένουμε τις λεπτομέρειες...)

ανιχνευτικό εργαστήρι...

Στην συνάντηση των Βαθμοφόρων του Κλάδου, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα "Μανώλης Βελισσάριος" της Περιφέρειας, αποφασίστηκε το Ανιχνευτικό Εργαστήρι που είχε αποφασιστεί από το Συνέδριο μας, να είναι Ναυαγοσωστικής.
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010.
Περισσότερες λεπτομέρειες, μείνετε συντονισμένοι...

ευχές για την "ημέρα σκέψης"

ευχή που λάβαμε:

Εμείς οι Πρόσκοποι ευτυχίσαμε να διδαχθούμε έμπρακτα από την Υπόσχεση και τον Νόμο του Προσκόπου ως παιδιά και ως ενήλικες τις Αξίες της Ζωής που αποτελούν την πυξίδα του σωστού πολίτη.
Διδαχθήκαμε ακόμα τα βασικά συστατικά για μια καλή ζωή όπως είναι ο ρομαντισμός, η δημιουργικότητα, η αγάπη, η αισιοδοξία, η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η αυτογνωσία, το ενδιαφέρον, η πίστη, το καθήκον κλπ.
Μ’ αυτά τα συστατικά, καθώς και το όραμα του ιδρυτή, η Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση ενδιαφέρεται καθημερινά και ενεργεί για έναν καλύτερο κόσμο.
Για έναν κόσμο γεμάτο Ειρήνη, Αγάπη, Ανθρωπιά κλπ.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά κλείνοντας με τα λόγια του Ιδρυτή μας.

"Αγαπητέ μου Πρόσκοπε
Αν είδες ποτέ το έργο « Πήτερ Παν », θα θυμάσαι πως ο Αρχηγός των κουρσάρων έκανε συχνά την στερνή του προσευχή και ετοιμαζότανε για το θάνατο, επειδή ενόμιζε πως μπορεί άμα έλθει η ώρα του να πεθάνει, να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να προσευχηθεί.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα. Και έτσι, αν και δεν βρίσκομαι στην τελευταία ώρα της ζωής μου, πρέπει να κάνω αυτό το καθήκον μια από αυτές τις ημέρες και θέλω να σου στείλω μια ξέχωρη λέξη για αποχαιρετισμό.
Σκέψου πως τα λόγια αυτά είναι τα τελευταία που θα ακούσεις από μένα, γι αυτό μελέτησε τα καλά.
Έζησα μια ευτυχισμένη ζωή και η επιθυμία μου είναι να ζήσει ο καθένας σας επίσης ευτυχισμένα.
Πιστεύω πως ο Θεός μας φέρνει σ’ αυτόν τον χαρούμενο κόσμο για να είμαστε ευτυχισμένοι και να χαιρόμαστε την ζωή. Η ευτυχία δεν αποκτάται με τα πλούτη, ούτε η χαρά από την επιτυχία στην σταδιοδρομία σου ή από την επιείκεια στον εαυτό σου.
Ένα βήμα προς την ευτυχία και τη χαρά είναι να κάνεις τον εαυτό σου γερό και δυνατό τώρα που είσαι παιδί και να χαρείς την ζωή. Η μελέτη της φύσεως θα σου δείξει με πόσα υπέροχα και θαυμαστά πράγματα εγέμισε ο Θεός τον κόσμο για να τον χαρείς. Ευχαριστήσου με όσα μπορείς να πάρεις από την μελέτη αυτή και να επωφεληθείς περισσότερο από αυτή. Βλέπε πάντα από την καλή όψη όλα τα πράγματα και όχι από την σκοτεινή τους πλευρά.
Αλλά ο πραγματικός τρόπος για να αισθανθείς την ευτυχία είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους.
Προσπάθησε να αφήσεις τον κόσμο αυτό λίγο καλλίτερο από ότι τον βρήκες και όταν έλθει η ώρα σου να πεθάνεις, μπορείς να πεθάνεις ευτυχής, αισθανόμενος πως οπωσδήποτε δεν σπατάλησες τον καιρό σου άδικα, μα έκαμες ότι καλλίτερο μπορούσες να κάνεις με τις δυνάμεις σου.
« ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ » κατά αυτό τον τρόπο να ζήσεις ευτυχής και να πεθάνεις ευτυχής, κρατώντας γερά πάντοτε την Προσκοπικήν σου Υπόσχεσιν, ακόμα και όταν θα πάψεις να είσαι παιδί, και ο Θεός μακάρι να σε βοηθήσει να το κατορθώσεις.

BADEN POWELL"

Κλαουράκης Νικόλαος
Αρχηγός 8ης Κοινότητας Ανιχνευτών Κορυδαλλού

Καρναβάλι Ρέντη

Την Κυριακή 14/2/2010 η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού συμμετείχε στην τρελή καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Ρέντη.
Πάρα πολύς κόσμος και ανάμεσά τους πολλοί μασκαρεμένοι μικροί και μεγάλοι, κατέφθασαν να ξεφαντώσουν στο πιο πετυχημένο τα τελευταία χρόνια καρναβάλι του Νομού Αττικής.
Πολλή ξέφρενη μουσική σε ρυθμούς Latin και σάμπας, πολλά χρώματα, μεγάλα και φαντασμαγορικά άρματα.
Τα θέματα που ενέπνευσαν πολλά.
Έτσι ντύθηκαν ζώα, λουλούδια, τρόφιμα, καράβια, ήρωες κινουμένων σχεδίων, σατίρισαν τον ιό της γρίπης, την απόσυρση των αυτοκινήτων, τη λιτότητα, πρόβαλλαν την αξία της διατροφικής πυραμίδας και γιόρτασαν την ημέρα των ερωτευμένων.
Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη για την πρόσκληση σ’ αυτό το ξέφρενο πανηγύρι, καθώς επίσης και για τη χορηγία των στολών.
Και του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.


κείμενο: Νίκος Κλαουράκης, Α.Κ.Α 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

χοροεσπερίδα

H 6η Κοινότητα Ανιχνευτών Καλλιθέας ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ BOX CAFE (ΣΑΠΦΟΥΣ 93).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ

ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΟΝΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
6945067458

παρουσιάσεις κ.μ.δ.υ & χ.μ.δ.υ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Ανιχνευτές της 5ης Κοινότητας Πειραιά σας προσκαλούν στην παρουσίαση των 3 τελευταίων Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου που πραγματοποίησαν:

· Ορεινή Αρκαδία

· Κέρκυρα

· Καλάβρυτα και Πάτρα

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα της Περειφέρειας Σαρωνικού (Ακτή Μουτσοπούλου 52) στις 18:30.

Ανδρίτσαινα

Η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Καλλιθέας, η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Μοσχάτου και η 6η Κοινότητα Ανιχνευτών Καλλιθέας, το τριήμερο 13 με 15 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποίησαν εκδρομή στην Ανδρίτσαινα.

δενδροφύτευση ΣΚΑΪ & 8η Κ.Α. Κορυδαλλού

«Ο Πρόσκοπος Αγαπά τη Φύση και Προστατεύει το Περιβάλλον»

100 Χρόνια Ελληνικός Προσκοπισμός, 100 Χρόνια Προσφοράς στο Περιβάλλον
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού συμμετείχε κάνοντας για άλλη μια φορά το ΝΟΜΟ μας ΠΡΑΞΗ στη δενδροφύτευση στο όρος Αιγάλεω που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, την Τοπική Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, το Δήμο Περάματος και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθηνών – Πειραιώς.

Η αγάπη στη φύση και η διαβίωση στην ύπαιθρο αποτελεί κύριο στοιχείο στο Πρόγραμμα μας. Έτσι λοιπόν έχουμε την υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, για να συνεχίσουμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να απολαμβάνουμε την ηρεμία της φύσης, το πράσινο των δασών, το κελάιδισμα των πουλιών.

Είναι τιμή που εμείς οι Πρόσκοποι από το 1910 συνεχώς δείχνουμε τόσο έντονα την αγάπη μας στη φύση με εκδρομές, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, που βοηθούν στην καλλιέργεια πνεύματος για την προστασία του περιβάλλοντος.


κείμενο: Νίκος Κλαουράκης, Α.Κ.Α 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

της τελευταίας στιγμής... 22 Φεβρουαρίου...

έστω και την τελευταία στιγμή...

...χρήσιμο υλικό για την ειδική δράση του τμήματος σας για την 22α Φεβρουαρίου, υπάρχει στο link:

www.scout.org/en/about_scouting/facts_figures/baden_powell

κοπή βασιλόπιτας

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα έκοψε το 8ο Σύστημα Προσκόπων Κορυδαλλού, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στη νέα τους Εστία (Παπακυριαζή 33 & Θερμοπυλών στον Κορυδαλλό), μέσα σε κλίμα όπου επικράτησε έντονα το Προσκοπικό στοιχείο, η φαντασία, το κέφι και δημιουργικότητα των μελών του Συστήματός μας.

Παρουσία των Αρχών της πόλης και πλήθους Γονέων, φίλων της Προσκοπικής Κίνησης και Παλαιών Προσκόπων, πραγματοποιήθηκε μια οργανωμένη για άλλη μια φορά Προσκοπική δραστηριότητα η οποία περιλάμβανε προσκοπικά τραγούδια από τα Λυκόπουλα , τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές, ομιλία από τον Αρχηγό Συστήματος, τους Βαθμοφόρους των Τμημάτων και της Ε.Κ.Σ, καθώς και η παρουσίαση φωτογραφικών στιγμιότυπων από όλες τις δραστηριότητες των Τμημάτων της περιόδου 2009.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μελάς Γιάννης, ο Έφορος Περιφέρειας Σαρωνικού κ. Ιακώβου Θεόδωρος, ο Αναπληρωτής Έφορος Περιφέρειας Σαρωνικού κ. Γκίκας Βασίλης, ο Τοπικός Έφορος Νικαίας – Κορυδαλλού κ. Ράπτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Σ της Τοπικής Εφορείας Νικαίας – Κορυδαλλού κ. Πιταράκης Κώστας, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ν/Π Νικαίας κ. Φλώκος Φάνης, από το 3ο Σύστημα Ν/Π Κορυδαλλού ο Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων κ. Ευσταθιάδης Χάρης, από το 11ο Σύστημα Α/Π Αρμενίων κ. Χατσίκ Καντικιάν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε έξι Προσκόπους για την επιτυχία τους στη δοκιμασία Χρυσού Βέλους και την απονομή του Χρυσού Τρίφυλλου.

Επίσης αναμνηστικό απενεμήθη και σε έναν Ανιχνευτή για την επιτυχία του στη δοκιμασία Εκδρομή – Εξερεύνηση Δάφνης.

Για την οργάνωση και επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, και τους Βαθμοφόρους που έβαλαν όλα τα δυνατά τους. Ευχαριστούμε και την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης για τα ωραία δώρα που απονεμήθηκαν στα παιδιά.

κείμενο: Νίκος Κλαουράκης, Α.Κ.Α 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

χάρτες στο διαδίκτυο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
Κόμβος με θέμα τη παγκόσμια γεωγραφία φτιαγμένος για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται. Η ταξινόμηση των χωρών γίνεται αλφαβητικά ή ανά ήπειρο. Για κάθε χώρα υπάρχει η σημαία, ένας απλός χάρτης και στοιχεία γεωγραφίας και ιστορίας.

http://geografia.comxa.com

GEOFLASH
Παγκόσμιος χάρτης σε μορφή flash όπου κάνοντας κλικ σε κάθε χώρα εμφανίζεται το όνομα της καθώς και γενικά στοιχεία για τη χώρα αυτή (έκταση, πληθυσμός, νόμισμα).

www.geoflash.com

MULTIMAP
Σε αυτό το site μπορούμε να βρούμε χάρτες χωρών από όλο τον κόσμο ανά ήπειρο ή σε αλφαβητική σειρά. Στους χάρτες αυτούς μπορούμε να κάνουμε μεγέθυνση ή να αλλάξουμε κλίμακα, να μετακινηθούμε προς όλες τις διευθύνσεις, να μεταβούμε άμεσα σε όποια ήπειρο ή χώρα θέλουμε.

www.multimap.com

WORLD ATLAS
Εδώ μπορούμε να βρούμε τα πάντα γύρω από την γεωγραφία. Χάρτες, στοιχεία για τις χώρες ακόμα και μετατροπείς νομισμάτων. Αφού εντοπίσουμε μία χώρα μπορούμε να δούμε τα πάντα για αυτή. Από σημαία, χάρτη έως και το καιρό της ημέρας.

www.worldatlas.com

πηγή: e-mail από τον Νίκο Κλαουράκη, Α.Κ.Α. 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

επαγγέλματα...

Επαγγέλματα από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού:
http://ekpedeftiko.sfm.gr

πηγή: e-mail από τον Νίκο Κλαουράκη, Α.Κ.Α 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

αν θέλουμε μπορούμε!!!

Τα αποτελέσματα της συλλογής φορητών μπαταριών είναι εξ’ ίσου εντυπωσιακά και ξεπερνούν τα αποτελέσματα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών φορέων. Συγκεκριμένα σε μόλις 4,5 χρόνια αφ’ ότου ξεκίνησε η συλλογή μπαταριών, έχουν συλλεχθεί πάνω από 75.000.000 φορητές μπαταρίες και έχουν ήδη ανακυκλωθεί σε εργοστάσια του εξωτερικού. Στο 2009 οι ρυθμοί συλλογής των μπαταριών εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο κατά 27% έναντι του 2008 φθάνοντας τους 629 τόνους, που αντιπροσωπεύει ποσοστό συλλογής 31% των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα.

Το ποσοστό αυτό μας φέρνει μπροστά από «παραδοσιακά» αναπτυγμένες χώρες όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία αλλά και από χώρες όπως η Πορτογαλία η Πολωνία η Ουγγαρία και η Τσεχία με 7-8 χρόνια λειτουργίας. Σημειωτέον ότι με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίσθηκε πρόσφατα, όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να συλλέγουν το 25% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μέχρι το 2012, στόχος που η Ελλάδα υπερκάλυψε 4 χρόνια νωρίτερα.

πηγή:
www.afis.gr

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

περί δράσης...

Βελβεντό
Η κυρία της λίμνης

"Δύο λεύγες από τα Σέρβια, συνεχίζοντας τη γραμμή του Αλιάκμονα απ' τον δεξί του όχτο, φτάνουμε στο Βελβεντό, μια κωμόπολη με 428 σπίτια, μισή ώρα δρόμο απ' το ποτάμι. Ο Θεός φαίνεται να έχει ευλογήσει αυτή την περιοχή και την προστατεύει μέσα στην αναρχία. Δεν είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς να κάθουνται γύρω από το ίδιο τραπέζι είκοσι κι ως τριάντα άτομα από το ίδιο αίμα. Πατεράδες, μάνες, γιοι, εγγόνια, μικροανεψιοί που λατρεύουν τον ίδιο Θεό, μιλούν το ίδιο γλωσσικό ιδίωμα, ασκούν επαγγέλματα ειρηνικά και προσφέρουν στον ταξιδιώτη τον πίνακα των πατριαρχικών ηθών που ο τύπος τους έχεις χαθεί απ' τη γριά Ευρώπη. Γεροδεμένοι, δουλευταράδες, διαψασμένοι για μάθηση, οι Βελβεντινοί παρουσιάζουν στον κόρφο της Αρχαίας Πιερίας ένα θέαμα που δεν το συναντάς σε κανένα άλλο μέρος".

Οι παραπάνω γραμμές γράφτηκαν το 1806 από τον περιηγητή Φραγκίσκο Πουκεβίλ κατά το ταξίδι του στη Δυτική Μακεδονία και, αν εξαιρέσει κανείς τις μεταβολές στο πλήθος των σπιτιών και των ανθρώπων, διατηρούν ακόμα την αξία τους. Σημειώνουμε ότι τοΒελβεντό γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στο παρελθόν και υπήρξε πατρίδα αρκετών αξιολόγων Ελλήνων, με τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, τον άνθρωπο που εκπόνησε το σχέδιο ανάπτυξης της Αθήνας (που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ), να ξεχωρίζει ανάμεσά τους.



Εμείς ρίχνουμε την ιδέα - πρόταση, εσείς ψάξτε το περισσότερο...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

εν λευκώ...

«….το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιμονή, είναι ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι.

Ως αντάλλαγμα γι’ αυτή την προσπάθειά μας θα μας περιφρονήσουν, θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν από τον κύκλο τους φίλοι και συγγενείς.

Αν επιμείνουμε όμως, αν αντέξουμε την μοναξιά μας και μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που με τόση αγάπη αποφασίσαμε να κάνουμε, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε καινούργιους φίλους και καινούργιους συγγενείς, οι οποίοι ήδη συμμερίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε επιλέξει και ότι μαζί τους θα πετάξουμε πολύ πιο μακριά και πιο ψηλά από όσο μπορούμε να ονειρευτούμε….»

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον»
Richard Bach


πηγή: e-mail από Νίκο Κλαουράκη, Α.Κ.Α. 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού
"Πάντοτε το ένα κακό στηρίζει το άλλο κακό."
Όμηρος
εκδρομή 5ης Κοινότητας Ανιχνευτών Πειραιά
στο Διακοφτό και την Πάτρα
26-29/12/2009
(φωτογραφίες: Κώστας Λαζάρου)