Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας

Ελάτε να αποχαιρετήσουμε μαζί την 12η θαλάσσια χελώνα που επιστρέφει «σπίτι» το 2009 !!!!
Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μία από τις 27 θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.
Ο «Κάβειρος» είναι μια αρσενική χελώνα Καρέττα – καρέττα που έφτασε πέρσι το καλοκαίρι από τη Σαμοθράκη και γι’ αυτό πήρε το όνομα του Βασιλιά που στην αρχαιότητα κυβερνούσε το νησί. Το χτύπημα που είχε στο κεφάλι του ήταν αρκετά βαθύ και του δημιούργησε προβλήματα στην πλευστότητα του για αρκετούς μήνες. Για να επιταχύνουμε την ανάρρωση του χρειάστηκε να προσαρμόσουμε ένα μεταλλικό βάρος στο καβούκι του αλλά τώρα δεν το χρειάζεται πια, κολυμπά καλά χωρίς βοήθεια, τρέφεται μόνος του και η συμπεριφορά του γενικότερα είναι φυσιολογική.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να γυρίσει στη θάλασσα!

Την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 17:30 από την παραλία «Χάρακας»* των Λεγραινών θα τον αφήσουμε να επιλέξει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει στη θάλασσα. Θα πάει βόρεια για τροφή ή νότια στις περιοχές ωοτοκίας?
Όπου και να πάει ελάτε να του ευχηθούμε μαζί «καλό ταξίδι».

*ο «Χάρακας» είναι η παραλία που συναντάμε στην ευθεία πριν μπούμε στο χωρίο Λεγραινά (λίγα χιλιόμετρα πριν το Σούνιο) ερχόμενοι από τον παραλιακό δρόμο από Βάρκιζα. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε 210 8982600 ή 6932 640 949 Αθηνά Τσεκούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: