Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

εν λευκώ...

οι Ευκαιρίες

Στην ζωή ή σταματάς ή συνεχίζεις.
Το να συνεχίσεις δεν σημαίνει, ότι είσαι ο ίδιος.
Αν είσαι ο ίδιος, στα ίδια θα καταλήξεις.
Γι' αυτό σου δίνονται, αυτό που συνηθίσαμε,
να λέμε στη ζωή, ευκαιρίες.

Οι ευκαιρίες δεν είναι για να βολευτείς ή για να πεις: "καλά την αρπάξαμε". Γιατί αυτές οι ίδιες ευκαιρίες είναι που σε παρακολουθούν ή καραδοκούν. Βλέπουν αν είσαι αντάξιος αυτών, που σου έδωσαν, πως τις χρησιμοποιείς, πως τους συμπεριφέρεσαι.

Αυτό είναι το δικό σου παιχνίδι. Το δικό τους παιχνίδι είναι να σου προσφέρονται και να σε κρίνουν. Στην αρχή χαμογέλα με την νέα ευκαιρία, μετά συλλογίσου, όμως.

Στο τι θα κάνεις μπορεί να χρειαστεί - και χρειάζεται συνήθως - να τα ξεριζώσεις όλα. Κάν' το. Όταν πίσω δεν μπορείς να πας, τότε πηγαίνεις μόνο μπροστά. Αλλά ετοιμάσου, θα δεχτείς πολλά, κυρίως πίεση και κριτική. Όσο και ανάλαφρο να σου φανεί αυτό, μην σε νοιάζει, κάν' το όμως.

Ξέκοψε και συνέχισε. Μόνο αν συνεχίσεις, μπορείς να ξεχρεώσεις το παρελθόν σου κι αυτό το ξεπλήρωμα θα σου δώσει, αυτό που θέλεις εσύ, όχι αυτό που αναγκάστηκες στην πορεία, πολλές φορές να κάνεις, χωρίς να το πολυσκεφτείς και είπες, το ναι.

Θα σου πάρει χρόνο και σ' αυτόν τον χρόνο είναι που θα δεχτείς πολλά, κυρίως τις παλιές υποσχέσεις σου, που θα σου ζητούν την ανταμοιβή τους και δικαίως θα στη ζητούν.

Τότε είναι που θέλεις να μπεις στο χώμα, να σε καταπιεί. Πάρε ανάσα, όμως. Όλες μαζί να τις βγάλεις πέρα δεν μπορείς, άρχισε σιγά - σιγά, βάλε προτεραιότητες. Μίλησέ τους έντιμα. Ότι για να τις ξεχρεώσεις πρέπει να προχωρήσεις. Ζήτα τους υπομονή. Διεκδίκησέ την κιόλας.

Δεν θα ξεφύγεις, όμως από τον στόχο σου, που είναι το νέο σου ξεκίνημα. Έμαθες πια, σκέψη, θάρρος και κυρίως να προβλέπεις το μετά, σου χρειάζεται. Όχι αφέλεια και ένα γενικό και ίσως γενναίο "ξεκινάμε και βλέπουμε", που είπες στην αρχή.

Αλλά και ΄τωρα που ξαναβρίσκεσαι στην νέα σου αρχή, προστάτευσε τον εαυτό σου. Αν δεν το ξέρεις να το κάνεις, άσε τον ίδιο του τον εαυτό που γνωρίζει.

Αυτή είναι η ευκαιρία σου, σε βουλιάζει,
αλλά δεν σε πνίγει στον πάτο.
Πείσμωσε και προχώρα!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...

πηγή:pass to port #24, 23052008, EDITORIAL Από την Ελένη Βλάμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: