Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

η συμβουλή μας

πρασίνισε την αυλή και το μπαλκόνι σου

αρι8μίες...

2.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, παγκοσμίως, από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μία κουνουπιέρα Στις ειδήσεις δε λένε τίποτα γι' αυτό. Για κάποιο λόγο προηγείται... η γρίπη.

9 γράμματα στην αγγλική λέξη STARTLING. Σίγουρα δεν είναι η μόνη εννιαγράμματη. Ίσως όμως να είναι η μόνη που έχει τη σπουδαία ιδιαιτερότητα να μας δίνει μια νέα αγγλική λέξη, κάθε φορά που αφαιρούμε ένα γράμμα της. Ιδού η σειρά των λέξεων που προκύπτουν (μετά της ελληνικής τους ερμηνείας): Startling (ο προκαλών τρόμο), Starting (εκκίνηση), Staring (ενατένιση), String (κορδόνι), Sting (κεντρί), Sing (τραγουδάω), Sin (αμαρτία), In (μέσα), I (εγώ). Εντυπωσιακό!

25 σεντς του δολαρίου (λιγότερο από 20 λεπτά του ευρώ, δηλαδή) αρκούν για να αγοράσουν ένα σιρόπι, με το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί η διάρροια, αιτία θανάτου 2.000.000 παιδιών ετησίως. Στις ειδήσεις δεν ακούμε τίποτα γι' αυτό. Για κάποιο λόγο προηγείται... η γρίπη.

πηγή: περιοδικό «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» 49, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 09, ari8μies από τον Πέτρο Ψωμά

παράξενα και όμως αληθινά

Οι μύγες έχουν στα πόδια τους αισθητήρες που είναι 100 εκατομμύρια φορές πιο ευαίσθητοι από την ανθρώπινη γλώσσα.

πηγή: www.wwf.gr

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πρόσκοποι Έθνους 2009

Αποτελέσματα Ειδικής Δοκιμασίας Προσκόπων Έθνους 2009

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Νο 2, 26/01/2010 της Γενικής Εφορείας ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι παρακάτω Ανιχνεύτριες και Ανιχνευτές της Π.Ε. Σαρωνικού:

1. Νικόλας Βασιλάτος, 1ο Σ. Ν/Π Νέου Φαλήρου
2. Ελένη Καλαντζή, 1ο Σ. Ν/Π Καλαμακίου
3. Ιωσήφ Καψούλης, 1ο Σ. Ν/Π Πειραιά
4. Αγγελική Κεφαλά, 1ο Σ. Ν/Π Δραπετσώνας
5. Αντώνης Μοραντζής, 1ο Σ. Ν/Π Πειραιά
6. Στεφανία Παρασκευοπούλου, 6ο Σ. Ν/Π Καλλιθέας
7. Νάντια Πογόσοβα, 3ο Σ. Π. Καλλιθέας

Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους, όχι μόνο της Π.Ε. Σαρωνικού, αλλά και των άλλων Περιφερειών!!!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

περί δράσης...

Καλλίδρομο

Βρήκαμε μερικές διαδρομές για το Καλλίδρομο...
- Ελευθεροχώρι – Λίμνη – Καταφύγιο – κορυφή Γκιόζα - επιστροφή
- Μονή Δαμάστας – Παλιοπαναγιά – Χαλικόβρυση – Μενδενίτσα
- Μονή Δαμάστας – Παλιοπαναγιά – Δρακοσπηλιά – Θερμοπύλες (Μονοπάτι του Εφιάλτη)
- Μονή Δαμάστας – Ελευθεροχώρι – Καταφύγιο – επιστροφή
- Παλαιοχώρι – Λίμνη – κορυφή Γκιόζα - επιστροφή - Παλαιοχώρι - Γκιόζα - Δρυμαία
Συνεχίστε το ψάξιμο και η δράση, ξεκινάάά...

συνεστίαση

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης
της Π.Ε. Σαρωνικού
σας προσκαλεί στην συνεστίαση που διοργανώνει
το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 20:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων "Μανώλης Βελισσάριος",
για να περάσουμε μαζί μια όμορφη βραδιά,
με καλό φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

η σύνθεση του νέου Δ.Σ.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ./Σ.Ε.Π.:

Πρόεδρος: Χρήστος Σταθόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ηλίας Λαδάς
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χουρδάκης
Γενικός Γραμματέας: Θύμιος Μπακογιάννης
Γενικός Έφορος: Θοδωρής Κεφαλάς
Οικονομικός Σύμβουλος: Νίκος Χαραλαμπόπουλος
Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας: Ξενοφών Σπιταδάκης
Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων: Γιώργος Παστίδης
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων: Δημήτρης Μανίκης
Αν. Γενικός Γραμματέας: Άγγελος Καραμάνης
Αν. Γενικός Έφορος: Χρήστος Λυγερός
Μέλος: Κώστας Βεργίτσης
Μέλος: Γιώργος Γεωργακάς
Μέλος: Γιάννης Μιχάλης
Μέλος: Πάνος Παπαδόπουλος


Καλή επιτυχία!!!

το νέο Διοικητικό Συμβούλιο...

Μετά τις εκλογές που έγιναν στην 12 Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 23/1/2010, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. είναι:

1. 186 ψήφους, Θοδωρής Κεφαλάς
2. 181 ψήφους, Χρήστος Λυγερός
3. 171, ψήφους, Ξενοφών Σπιταδάκης
4. 170 ψήφους, Γιάννης Μιχάλης
5. 160 ψήφους, Χρήστος Σταθόπουλος
6. 150 ψήφους, Θύμιος Μπακογιάννης
7. 139 ψήφους, Νίκος Χαραλαμπόπουλος
8. 127 ψήφους, Ηλίας Λαδάς
9. 126 ψήφους, Γιώργος Γεωργακάς
10. 118 ψήφους, Γιώργος Χουρδάκης
11. 117 ψήφους, Δημήτρης Μανίκης
12. 116 ψήφους, Πάνος Παπαδόπουλος
13. 116 ψήφους, Γιώργος Παστίδης
14. 115 ψήφους, Άγγελος Καραμάνης
15. 112 ψήφους, Κώστας Βεργίτσης


Αναπληρωματικοί
1. 109 ψήφους, Σπυριδούλα Σκούρα
2. 107 ψήφους, Παναγιώτης (Λύκος) Κανελλόπουλος
3. 105 ψήφους, Μίλτος Φαρμάκης
4. 98 ψήφους, Κώστας Τσολακίδης


Συγχαρητήρια!!!

δράσεις Κοινότητας Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού 2008 - 2009

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

26η Π.Α.Π.Ε.

26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση
8 - 9 - 10 Απριλίου 2010
Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση Νο 10, 20/01/2010

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Για μας περιττά, για άλλους θησαυρός

"Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο για οργάνωση σχετικών δράσεων αλληλεγγύης (ή για ενέργειες σε ατομικό επίπεδο)", από e-mail που έστειλε ο Δήμητρης Αναγνώστου "Καρέττα", Α.Κ.Α. & Α.Σ. του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου:

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010
Για μας περιττά, για άλλους θησαυρός
Πού μπορούμε να χαρίσουμε είδη και να πιάσουν τόπο…
Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ανοίγει την παραφορτωμένη ντουλάπα και την πιάνει απελπισία: ρούχα παλιά από τον καιρό του σχολείου, πανωφόρια που έφυγαν απ' τη μόδα, παπούτσια αφόρετα... Η ίδια αίσθηση εμφανίζεται και κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε ένα ντουλάπι, στην αποθήκη του σπιτιού, στο πατάρι - εκεί όπου χρόνια στοιβάζει πράγματα που «μπορεί να χρειαστούν»... και δεν χρειάζονται ποτέ.

Αν η παραπάνω ιστορία σάς φαίνεται οικεία, τότε είστε απ' τους τυχερούς που όχι μόνο δεν τους λείπουν τα βασικά μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά τα έχουν και σε περίσσεια. Γιατί, όμως, να πιάνουν χώρο όταν μπορείτε να τα χαρίσετε σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη; Τα δικά μας «περιττά» σε κάποιους φαντάζουν περίπου ως θησαυροί. Γιατί εκείνοι τα στερούνται. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού γύρω μας. Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω απ' το να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να δώσουμε. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οργανώσεις, κολεκτίβες και φιλανθρωπικά σωματεία.
ΡΟΥΧΑ
Κατά τις γιορτινές περιόδους, ειδικά τα Χριστούγεννα, οι κάδοι των σκουπιδιών στις γειτονιές γεμίζουν με ρούχα. Ρούχα ελαφρώς μεταχειρισμένα, λίγο ξεβαμμένα, σε κάθε περίπτωση αξιοποιήσιμα, που καταλήγουν στ' άχρηστα ελέω ανανέωσης της γκαρνταρόμπας. Αντί να τα πετάξουμε, μπορούμε να τα χαρίσουμε:
* Στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που συλλέγει ρούχα, σεντόνια, σκεπάσματα (Πειραιώς 35, 210-5239465 και 210-5246516, www.kyada.gr).
* Στο «Χαριστικό Παζάρι» του «Σπόρου» (ενός Μη Κυβερνητικού Οργανισμού), στη συμβολή των οδών Ζ. Πηγής και Ερεσού, στα Εξάρχεια. Το Παζάρι δέχεται κάθε είδους καταναλωτικό προϊόν -ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια- το οποίο μπορούν να πάρουν άλλοι που το χρειάζονται.
* Στον «Θεόφιλο», έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που ειδικεύεται στην αποστολή ειδών ένδυσης και σχολικού εξοπλισμού σε πολύτεκνες οικογένειες νησιωτικών, ορεινών και παραμεθόριων περιοχών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες (Π. Γιαλούρου 9, Νέα Κυψέλη, 210-8819397, www.theophilos.gr).
* Στον «Πράσινο γάτο», όπου μπορεί κανείς να πουλήσει έναντι συμβολικού αντιτίμου ό,τι δεν του χρειάζεται ή να αγοράσει κάτι σε πολύ χαμηλές τιμές (Ιπποκράτους 142, 6979-178257). Το πλεόνασμα σε ρούχα δίνεται αφιλοκερδώς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
ΒΙΒΛΙΑ
Εκτός από τη «χαρτούρα» (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, παλιά τετράδια, περιοδικά και εφημερίδες) που μπορούμε να «στείλουμε» στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, τα βιβλία που δεν θέλουμε στη βιβλιοθήκη μας μπορούμε να τα χαρίσουμε. Δύο καλές λύσεις, οι παρακάτω:
* Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δέχεται τα βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του, χρηματική ενίσχυση και κάθε είδους άλλη βοήθεια (210-4515387, www.xatzikiriakio.gr).
* Ανακύκλωση βιβλίου «Δεύτερη ευκαιρία»: είναι μια ομάδα ανθρώπων που όχι μόνο αναλαμβάνουν να στείλουν στην ανακύκλωση όλα τα χαρτικά μας (βιβλία, τετράδια, υλικά συσκευασίας), αλλά έρχονται και τα παίρνουν από το σπίτι μας κατά τις ημέρες και ώρες που εμείς θέλουμε. Ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων έχει μια δεύτερη ευκαιρία ανάγνωσης, αφού χαρίζεται σε βιβλιοθήκες υποβαθμισμένων περιοχών, σχολείων και φυλακών (www.book2chance.gr, 2310-741093).
ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μια χιλιομπαλωμένη πολυθρόνα, το μίξερ που δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ, η παλιά μας τηλεόραση μπορούν να βρουν νέους ιδιοκτήτες.
* Στο www.freecycle.org μπορούν να απευθυνθούν όσοι ζητούν να τους χαριστούν αντικείμενα και όσοι χαρίζουν πράγματα που πια δεν χρειάζονται: βιβλία, υπολογιστές, ηχεία, κουζινικά, ρούχα, καναπέδες... Στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές και να μπορέσουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα αγορών να αποκτήσουν κάτι από αυτά που θέλουν. Η διαδικασία, απλή: εγγράφεστε, στέλνετε μήνυμα, σας απαντούν οι ενδιαφερόμενοι, δίνετε ραντεβού, δίνετε/παίρνετε αντικείμενα. Τέλος. Δεν μεσολαβεί κάποιος, δεν διακινείται χρήμα.
* www.pareparepare.gr. Αυτός ο ιστότοπος απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές. Σε τελειόφοιτους που δεν μπορούν να μεταφέρουν ολόκληρο το νοικοκυριό τους στον τόπο καταγωγής τους και σε νέους φοιτητές που ψάχνουν φθηνά έπιπλα. Συνεννόηση, ανταλλαγή και όλοι είναι ευχαριστημένοι!
* Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης λειτουργεί χάρη στους δωρητές και στο charity shop, το φιλανθρωπικό του κατάστημα. Εκεί μπορείτε να χαρίσετε ό,τι βάζει ο νους σας και να πωληθεί σε χαμηλή τιμή ή να δοθεί σε άλλους που το χρειάζονται (210-3314334).
Άλλες χρήσιμες διευθύνσεις για να «ξεφορτωθείτε» ό,τι τρώει χώρο:
*www.xariseto.gr
*www.xariseto.com,
*www.praksis.gr,
*Ομάδα ΡΕΤΟ πρώην ναρκομανών (210-6625096),
*«Τα παιδιά του δρόμου», Αρίστωνος 6-8 και Κωνσταντινουπόλεως 165, Μεταξουργείο (210-5239402),
*Στέγη κακοποιημένων γυναικών (210-8103496),
* www.forfree.gr,
* www.tzaba.gr.

δράσεις 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Σαββατόβραδο και η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού, είναι έτοιμη για την βραδιά ψυχαγωγίας που είχαμε προγραμματισμένη. Συναντηθήκαμε στο Σύστημα στις 21:00, απ’ όπου και ξεκινήσαμε για το «Στέκι του Μάκη», ένα ρεμπετάδικο στη Δραπετσώνα. Δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς. Οι περισσότεροι έχουν ακούσει γι’ αυτό από φίλους που το έχουν επισκεφθεί.

Χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου στο πάρκινγκ, αφού μπορεί ν’ αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του και δίπλα στο μαγαζί, βρεθήκαμε στον εσωτερικό χώρο.

Ο χώρος αν και μικρός, είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλικός, διακοσμημένος με φωτογραφίες μεγάλων ερμηνευτών και στιχουργών που έχουν αφήσει ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Η ορχήστρα παίζει ωραίες, γνωστές μελωδίες ρεμπέτικης μουσικής. Το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο κύριος Μάκης, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ. Άλλο να είστε εκεί να το ακούτε και άλλο να σας το λένε.

Μόλις καθίσαμε στο τραπέζι που είχαμε κλείσει και τακτοποιηθήκαμε, έρχονται και οι τιμοκατάλογοι.

Ξεκινήσαμε με σαλάτες, με διάφορα ορεκτικά και μερακλίδικους μεζέδες (φλογέρες, τυρί σαγανάκι, μπεκρή μεζέ, κλπ), και συνεχίσαμε με Κότσι, λουκάνικα, Μπριζόλες κ.α.

Αφού γευτήκαμε όλα αυτά και όπως λέει και η παροιμία «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», ξεκινήσαμε να δείχνουμε και τις χορευτικές μας ικανότητες.

Η βραδιά κύλησε πάρα πολύ όμορφα, με χορό, τραγούδι και πάρα πολύ γέλιο. Δυστυχώς όμως όλα τα ωραία έχουν κάποιο τέλος. Έτσι και αυτή η υπέροχη βραδιά τελείωσε.

Ελπίζουμε να το ξανακάνουμε πολύ σύντομα. Όχι απαραίτητα σαν δράση της Κοινότητας.

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού

δράσεις 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ - ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

Αγάπη και φροντίδα νιώθουν πολλοί συνάνθρωποι μας με τα Γεύματα Αγάπης που προσφέρει εδώ και πολύ καιρό η Ενορία των Αγίων 12 Αποστόλων Νικαίας.
Η Τοπική Εφορεία Νικαίας – Κορυδαλλού μέσα στους στόχους που έχει θέσει, είναι και η προσφορά στην κοινωνία.


Έτσι το Σάββατο 28 / 11 / 2009 έπειτα από συνεννόηση του Εφόρου Κλάδου Ανιχνευτών με τους υπεύθυνους της Ενορίας οι οποίοι έχουν αναλάβει αυτό το έργο, 15 Ανιχνευτές από την Κοινότητα της Τοπικής μας, την 4η Κοινότητα Ν/Π Νικαίας, την 8η Κοινότητα Προσκόπων Κορυδαλλού και την 9η Κοινότητα Α/Π Νικαίας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Τα παιδιά μαζεύτηκαν και με τη βοήθεια 2 υπευθύνων του μαγειρείου, μαγείρεψαν και μοίρασαν σε συνανθρώπους μας τα Γεύματα Αγάπης. Η ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν ζεστή και συγκινητική.
Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που ερχόντουσαν για να πάρουν το γεύμα τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους της Ενορίας, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να λάβουμε μέρος και να προσφέρουμε κι εμείς σ’ αυτό το έργο το οποίο επιτελούν και ευχόμαστε να το συνεχίσουν γιατί πραγματικά πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε πολύ και τα παιδιά και τους Βαθμοφόρους που έλαβαν μέρος στην δράση αυτή.

Ξέρουμε ότι τα Γεύματα Αγάπης δεν λύνουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, αλλά «απαλύνουν» όμως τον πόνο αρκετών συνανθρώπων μας που ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά».

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού

δράσεις 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το όραμα ενός Μουσείου για την Ακρόπολη και ταυτόχρονα μιας στέγης για όλα τα γλυπτά του Παρθενώνα επιτέλους έγινε πραγματικότητα.

Η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού στις 15 / 11 / 2009, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Θησαυρούς της Ακρόπολης στο σύνολό τους, συγκεντρωμένους σ’ ένα ενιαίο χώρο, σ’ ένα περιβάλλον αντάξιο της σημασίας τους.

Το Μουσείο είναι ένα κτήριο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο. Ιδιαίτερα από τα ανώτερα επίπεδα του Μουσείου τα παιδιά μπόρεσαν να απολαύσουν την πανοραμική θέα της Ακρόπολης και των αρχιτεκτονικών μνημείων.

Μία προσφορά του Μουσείου στους επισκέπτες είναι τα σωζόμενα αρχαιολογικά κατάλοιπα των ιδιωτικών σπιτιών και εργαστηρίων, που απλώνονται στους νότιους πρόποδες της Ακρόπολης και αποκαλύφθηκαν στο οικόπεδο του Μουσείου.

Το πρώτο μεγάλο σύνολο εκθεμάτων υποδέχεται τον επισκέπτη στο επίπεδο της εισόδου, όπου σε μια ευρύχωρη αίθουσα παρουσιάζονται τα ευρήματα από τις κλιτύς της Ακρόπολης. Ακολουθεί μία τεράστια υπόστυλη αίθουσα η οποία φιλοξενεί έργα της Αρχαϊκής Εποχής. Ο επισκέπτης στη συνέχεια βλέπει τα έργα του Αυστηρού Ρυθμού, που τον προετοιμάζουν για την Κλασική Εποχή. Ανεβαίνοντας ακολούθως στον τελευταίο όροφο του Μουσείου, βρισκόμαστε σε ένα κατάφωτο αίθριο και από κει στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου μπορούμε να δούμε την εξέλιξη της Πομπής των Παναθηναίων γύρω από τον πυρήνα του κτηρίου, να δούμε τις μετόπες ανάμεσα στους κίονες της Αίθουσας και τις θαυμάσιες αετοματικές συνθέσεις στα δυτικά και τα ανατολικά.

Κατά τη διαδρομή μπορούμε να απολαύσουμε πάνω από την αστική κορυφογραμμή της Αθήνας, τον Υμηττό στα νότια, το λόφο του Φιλοπάππου στα δυτικά, το Λυκαβηττό στα ανατολικά και ολόκληρη την Ακρόπολη στα βόρεια.

Η πορεία ολοκληρώνεται με τη διαδρομή μπροστά από τα Μεταπαρθενώνεια γλυπτά, τα Έργα της Ελληνιστικής Εποχής και εκείνα της Ρωμαιοκρατίας.

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

δεν είναι παραμύθι!!!

κάντε κλικ και δείτε το μέχρι το τέλος:
και διαδώστε το!!!
ευχαριστούμε Ναταλία, είναι πάρα πολύ όμορφο!!!
(μας το έστειλε η Ναταλία Γκιόκα)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

για το ΠΥ-ΒΑ...

να είμαστε όλοι εκεί!!!

3ήμερες εκδρομές κοινοτήτων

Τις ημέρες των γιορτών - διακοπών, κάνανε 3ήμερες εκδρομές οι Κοινότητες:
- 5η Πειραιά, Διακοφτό - Πάτρα, 26 με 29 Δεκεμβρίου 2009
- 1η Νέου Φαλήρου, στην Άμφισσα...
- 3η Νέου Φαλήρου, στη Κοζάνη - Νυμφαίο - Έδεσσα...
- 9η Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Χορτιάτης...
- Τ.Ε. Νίκαιας - Κορυδαλλού, στα Μετέωρα...

διήμερο κλάδου 2009

Ένα πολύ όμορφο κείμενο για το διήμερο του Κλάδου της Π.Ε.Σ. "Αμπέλου Δρόμοι", διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε Νίκαιας - Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην σελίδα του 8ου Συστήματος Προσκόπων Κορυδαλλού:
www.tenkscouts.org/index.php/sistimata/8sist8.html

πρόταση για βιβλίο

"Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ"
Το βιβλίο Ο Νικητής Είναι Μόνος είναι γεμάτο βαθυστόχαστες σκέψεις για την προσωπική δύναμη και τα αθώα όνειρα που χειραγωγούνται ή καταστρέφονται από την επιτυχία. Εκτυλίσσεται σε μία μέρα, στον κόσμο της μόδας και του κινηματογράφου, στο φεστιβάλ των Κανών. Είναι η ιστορία του Ιγκόρ, πετυχημένου Ρώσου επιχειρηματία, διατεθειμένου να φτάσει στα πιο σκοτεινά άκρα, προκειμένου να ξανακερδίσει το χαμένο έρωτά του, την πρώην γυναίκα του, την Εύα. Καθώς πάντα πίστευε ότι η ζωή του μαζί της ήταν μέρος ενός θεϊκού σχεδίου, της είχε πει ότι θα κατέστρεφε κόσμους ολόκληρους για να την ξαναφέρει κοντά του, αν ποτέ την έχανε. Όπως εκτυλίσσεται η ιστορία και εκτροχιάζεται η ηθική, στην επιφάνεια έρχεται η πάλη μεταξύ μιας δύναμης του κακού και της κοινωνίας.

Στο δωδέκατο μυθιστόρημά του, ο Paulo Coelho υφαίνει επιδέξια τις ιστορίες των ηρώων του και ζωγραφίζει τη συναρπαστική εικόνα ενός κόσμου στον οποίο κυριαρχεί η πολυτέλεια και η υπερβολή, δείχνοντάς μας τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η εμμονή με τη φήμη.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

να έχετε μία όμορφη δράση!!!

Χειμερινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου
3η Κοινότητα Ανιχνευτών Νέου Φαλήρου &
1η Κοινότητα Ανιχνευτών Καλύμνου
2 με 6 Ιανουαρίου 2010
Κοζάνη - Νυμφαίο - Έδεσσα
να έχετε μία πολύ όμορφη ΜΔΥ!!!

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

εν λευκώ...

WE LOVE ATHENS
Welcome to Athens

Επειδή (και αν θέλετε το πιστεύετε) η Αθήνα γίνεται η πόλη που μένουν μόνιμα νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι από το εξωτερικό. Μην ξανακούσουμε πως θέλετε να μετακομίσετε στη Νέα Υόρκη!

το πλήρες κείμενο στο:
www.lifo.gr/mag/features/1871

ευχαριστούμε Διονύση!!!
(το βρήκε και το έστειλε ο Διονύσης Μπέσης)

"Τα πράγματα
που δεν μπορούν να γίνουν διαφορετικά
απ’ ότι είναι,
δεν αξίζουν ούτε ένα δάκρυ από εμάς."
Πολ Κλοντελ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010