Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

δράσεις 8ης Κ.Α. Κορυδαλλού

Σαββατόβραδο και η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού, είναι έτοιμη για την βραδιά ψυχαγωγίας που είχαμε προγραμματισμένη. Συναντηθήκαμε στο Σύστημα στις 21:00, απ’ όπου και ξεκινήσαμε για το «Στέκι του Μάκη», ένα ρεμπετάδικο στη Δραπετσώνα. Δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς. Οι περισσότεροι έχουν ακούσει γι’ αυτό από φίλους που το έχουν επισκεφθεί.

Χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου στο πάρκινγκ, αφού μπορεί ν’ αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του και δίπλα στο μαγαζί, βρεθήκαμε στον εσωτερικό χώρο.

Ο χώρος αν και μικρός, είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλικός, διακοσμημένος με φωτογραφίες μεγάλων ερμηνευτών και στιχουργών που έχουν αφήσει ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Η ορχήστρα παίζει ωραίες, γνωστές μελωδίες ρεμπέτικης μουσικής. Το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο κύριος Μάκης, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ. Άλλο να είστε εκεί να το ακούτε και άλλο να σας το λένε.

Μόλις καθίσαμε στο τραπέζι που είχαμε κλείσει και τακτοποιηθήκαμε, έρχονται και οι τιμοκατάλογοι.

Ξεκινήσαμε με σαλάτες, με διάφορα ορεκτικά και μερακλίδικους μεζέδες (φλογέρες, τυρί σαγανάκι, μπεκρή μεζέ, κλπ), και συνεχίσαμε με Κότσι, λουκάνικα, Μπριζόλες κ.α.

Αφού γευτήκαμε όλα αυτά και όπως λέει και η παροιμία «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», ξεκινήσαμε να δείχνουμε και τις χορευτικές μας ικανότητες.

Η βραδιά κύλησε πάρα πολύ όμορφα, με χορό, τραγούδι και πάρα πολύ γέλιο. Δυστυχώς όμως όλα τα ωραία έχουν κάποιο τέλος. Έτσι και αυτή η υπέροχη βραδιά τελείωσε.

Ελπίζουμε να το ξανακάνουμε πολύ σύντομα. Όχι απαραίτητα σαν δράση της Κοινότητας.

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια: